Zágráb a legszebb európai város advent idején

A European Best Destinations portál rendezett szavazást nemrég, amelyen a legszebb adventi desztinációt keresték Európában. A voksoláson 101.703 netező vett részt, akik közül 29.901 személy szavazott Zágrábra, így a horvát főváros lett a győztes.

adventbanjelacicsquareh.pili
A 176 ország bevonásával megrendezett szavazáson Strasbourg, Aachen, Colmar, Brüsszel, Lipcse, Rothenburg ob der Tauber, Nürnberg, Lille, Drezda, Bécs, Köln, Birmingham, London és Berlin került be az európai élvonalba.

adventinzrinjevacpark3hrvojepili
Az adventi időszak az utóbbi években az egyik legerősebb Zágráb idegenforgalmában, idén eddig 16 százalék emelkedést hozott (tavalyhoz képest) talán éppen ez a siker.

ledeniark
Az adventi időszak déli szomszédunknál január 6-ig tart, még van idő kiruccanni, nincs is messze és talán nem véletlenül nyerte el ezt a díjat.

zrinjevacduval

Az idén még csak az advent előestjén voltam Zágrábban, de már akkor is készülődtek, kezdett kialakulni a város központját belengő hangulat. A parkok, a terek, az utcák, mindenütt van valami történés, akár egy forralt boros stand vagy épp egy kis harapnivaló, egész ötletes korcsolyapálya, fények vagy csak egyszerűek ötletes és térzenék.

adventzrinjevacpark19h.pili

Ajánlott bejegyzések