Vendégváró Zagorje

A kontinentális Horvátország Közép-Európa felfedezetlen turisztikai kincse, amit a szívélyes vendégszeretet, valamint a zöld, dombos természeti környezet jellemez. Miután Horvátország tengerének, tengerpartjának és szigeteinek a szépségét megismerte a világ, itt volt az ideje, hogy a Kontinentális Horvátország is bemutassa hatalmas potenciálját, ami a turizmusban rejlik.

FullSizeRender

Az érintetlen természet, a szőlőtőkékkel teli zöld dombok, a varázslatos kilátás, és a kellemes klíma miatt a természet szerelmesei és az aktív pihenés kedvelői a paradicsomban érezhetik magukat. Az egykor itt élt nemesi családok emlékeit a ránk hagyott várak és kúriák őrzik, amelyek napjainkban már múzeumként vagy hotelként szolgálják ki az ide látogató vendégeket. A régió gazdag gyógyhatású forrásvizekben, kihasználva ezt az adottságokat, több olyan szálláshely létesült, ahol az idelátogatók a minőségi pihenést választhatják, pihenhetnek és az egészségük megőrzéséért több wellness szolgáltatást is igénybe vehetnek.

neimenovano2

A kontinentális Horvátország gazdag kulturális-turisztikai lehetőségeit a Wellcone, az első regionális kontinentális turisztikai kiállításon ismerhetik meg az érdeklődők. A rendezvény fókusza a kontinentális turizmus lehetőségeire irányul, a kiállítást

2016. május 13-15 között rendezik meg a krapinai sportcsarnokban.

A 2000 négyzetméteres kiállítótéren a látogatók megismerhetik a kontinentális Horvátország teljes turisztikai kínálatát. Bemutatkoznak a helyi hotelek, éttermek és borászatok, a falusi turizmus képviselői, az utazási irodák, a családi gazdaságok, a turisztikai egyesületek, a megyék és városok, a múzeumok, a gyógyfürdők és más a turizmushoz kapcsolódó intézmények.

neimenovano4

Az első kontinentális turizmus kiállítás egyedülálló rendezvény, ami a kiállítóknak és a látogatóknak sokszínű programot nyújt. A résztvevők műhelymunkákon és kirándulások vehetnek részt, lehetőség lesz lovaskocsin bejárni Krapina városát, és a kulturális műsorok során az ismerkedésre is lesz idő. A közönség „a Neander-völgytől“ indulva, „a középkoron át“ napjainkig képletesen egy időutazáson is részt vehet a kiállítás ideje alatt.

neimenovano3

A kiállítás fővédnöke a Idegenforgalmi Minisztérium. A rendezvény további támogatói a teljesség igénye nélkül: a Gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium, a Horvát Gazdasági Kamara és a Horvát Kereskedelmi Kamara, a Krapina-Zagorje Megye, Krapina városa, Krapina-Zagorje Megye Idegenforgalmi Közössége, Krapina Város Idegenforgalmi Közössége, és a Zagorjei Fejlesztési Ügynökség. A média megjelenés támogatója a Radio Kaj. A szervezésben a VinOliva Kft. is részt vesz, segítve a rendezvény horvátországi és magyarországi publicitását. A rendezvényről a későbbiekben beszámolunk.

További információ a www.wellcone.hr honlapon található.

Ajánlott bejegyzések