Teran 2004 (Marijan Arman)

Elég csak beleszippantani a pohárba: egy igazi, vérbő teran. Markáns savakkal, amelyek azonban valahogy mégis beleillenek a képbe. Jól kortyolható.

teran2004_arman

Rubin, árnyékos rubin csorog a poharakba. Ránézésre sűrű, viszkozitása figyelemre méltó, nagy testet ígér. A teránok általában nem túl hosszú életre készülnek, de ez az Arman-teran valahogy háromévesen még mindig frissen villan. Ahogy beleszippantunk, először a füst tör ki belőle, de másodikra már inkább füstölt, aszalt szilva. Magas illósav tartalma már illataiban is megmutatkozik, savanykás piros húsú gyümölcsökre emlékeztet. A gyümölcsös füstből kibontakozva belekortyolunk. Először a harsány savakat érezzük, kicsit üresnek tűnik, de pár pillanat és előbújik a gyümölcs és kiderül, hogy lágy és kerek tanninjai tisztes helytállással harmóniába tudják fordítani. Ízben a füstölt sonka is benne van, amelyet ezúttal sok piros bogyós erdei gyümölcsből készült lekvár kísér. Sokáig marad meg és képes utóízben is megújulni. Egy óra szellőztetés után érdekes módon mintha kicsit kevésbé lógna ki az amúgy fajtajellegzetes savasság. A tesztlistára felvettük a többi Arman-bort is, ez az első biztató kezdet volt…

Pontszám: 6/10

Ár: M (Horvátországban szerezhető be)

www.arman.hr

Ajánlott bejegyzések