Hozzávalók:
2 tengeri sügér egészben (kb. 600 g)
3 kg sütősó
rozmaring
fokhagyma
Elkészítése
1. Tisztítsuk meg a tengeri sügéreket, mossuk át őket hideg folyóvízzel és töröljük szárazra. Helyezzünk a halak gyomorüregébe egy-egy szál rozmaringot és félbevágott gerezd fokhagymákat.
2. Vegyünk a nagyobb darab alufóliát és öntsünk rá körülbelül egy kg sót. Helyezzük a halakat a sóra. Hajtsuk fel az alufólia szélét és öntsük a maradék sót a halakra. Spricceljük le a sót kevés vízzel.
3. Óvatosan hajtsuk az alufóliát a sóval borított halkra és a csomagokat tegyük egy sütőlapra. Előmelegített sütőben, 180 °C fokon süssük 60 percig.
4. Ha elkészült, tekerjük le az alufóliát, távolítsuk el a sót, húzzuk le a hal bőrét és filézve tálaljuk.