Szent Jakab-kagylók töltve-sütve

Ahogy készítjük:

A kagylókat alaposan mossuk meg. Tegyük őket egy edénybe, néha kevergessük és erős tűzön hagyjuk őket kinyílni. A kagylók húsát vegyük ki, a kagylókat nyissuk ketté és a mélyebb felébe helyezzük el a húst. Keverjük össze a zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet és fokhagymát sóval és borssal. Annyi olívaolajat öntsünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint akár egy kevés reszelt parmezánnal is feldobhatjuk az ízhatást. A keveréket osszuk el a kagylókra, mindegyik húst fedjük el vele. Kevés vajat helyezzük a kagylók tetejére és tegyük be forró sütőbe pár percre. Az átsütött kagylókat helyezzük tányérra, adjunk hozzá citromszeleteket és tálaljuk!

scallops-roe-520x345

Ami kell hozzá:

  • személyenként 2-3 Szent Jakab-kagyló
  • 3 kanál zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • vaj
  • citrom

Ajánlott bejegyzések