Ahogy készítjük:
A kagylókat alaposan mossuk meg. Tegyük őket egy edénybe, néha kevergessük és erős tűzön hagyjuk őket kinyílni. A kagylók húsát vegyük ki, a kagylókat nyissuk ketté és a mélyebb felébe helyezzük el a húst. Keverjük össze a zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet és fokhagymát sóval és borssal. Annyi olívaolajat öntsünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint akár egy kevés reszelt parmezánnal is feldobhatjuk az ízhatást. A keveréket osszuk el a kagylókra, mindegyik húst fedjük el vele. Kevés vajat helyezzük a kagylók tetejére és tegyük be forró sütőbe pár percre. Az átsütött kagylókat helyezzük tányérra, adjunk hozzá citromszeleteket és tálaljuk!
Ami kell hozzá:
- személyenként 2-3 Szent Jakab-kagyló
- 3 kanál zsemlemorzsa
- petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
- vaj
- citrom