Szardínia adriai halász módra

Ahogyan készítjük:

A szardíniákat megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk. Az olívaolajat, a citrom levét, valamint a fűszereket (sót, borsot, kakukkfüvet, szurokfüvet) összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a halakat. Hagyjuk a marinádban állni egy bő félóráig. A szardíniákat sorjázzuk rá a rozmaringágakra egy kiolajozott tepsibe. Felaprított petrezselymet és fokhagymát szórjunk a tetejére és süssük meg a halakat! Friss, érett paradicsomokból készített salátával az igazi.

srdele01

Ami kell hozzá:

  • 1 kg szardínia (közepes méretűek legyenek)
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kanálnyi petrezselyem, aprítva
  • 8-10 friss rozmaringág
  • bors
  • kakukkfű
  • szurokfű

Ajánlott bejegyzések