Ahogyan készítjük:
A szardíniákat megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk. Az olívaolajat, a citrom levét, valamint a fűszereket (sót, borsot, kakukkfüvet, szurokfüvet) összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a halakat. Hagyjuk a marinádban állni egy bő félóráig. A szardíniákat sorjázzuk rá a rozmaringágakra egy kiolajozott tepsibe. Felaprított petrezselymet és fokhagymát szórjunk a tetejére és süssük meg a halakat! Friss, érett paradicsomokból készített salátával az igazi.
Ami kell hozzá:
- 1 kg szardínia (közepes méretűek legyenek)
- 60 ml olívaolaj
- 1 citrom leve
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 kanálnyi petrezselyem, aprítva
- 8-10 friss rozmaringág
- só
- bors
- kakukkfű
- szurokfű