Stiniva lett Európa legszebb strandja

A horvát turizmus ismét jelentős sikert ért el, hiszen egy nemzetközi portál olvasóinak 88 százaléka szavazott a Stiniva strandra, így Európa legjobbja lett.

 

stiniva2

Fotó: commons.wikimedia.org

A „European Best Destinations” portál olvasóinak szavazatai alapján a Vis szigeteken található Stiniva lett Európa legszebb strandja.

A horvát sziget ezzel a helyezésével megelőzte a legismertebb spanyol, portugál és görög strandokat, így a horvát turizmus ismét egy újabb elismeréssel gazdagodott. Zágráb adventi sikere, Zadar, mint Európa legjobb úti célja és a Maksimir park európai sikere után, elmondhatjuk a horvát turizmus megkerülhetetlen szerepet tölt be Európában.

Az évente megrendezendő választáson a szakmai zsűri és a több mint 10 ezer turista szavazatával 300 strand közül választja ki Európa Legszebb strandját. Idén a legtöbb szavazatot és az első helyet a Vis szigeti Stiniva strandja szerezte meg. A szavazók 88 százaléka szavazott a Stinivára, a szavazók 66 százaléka pedig az első helyen rangsorolta a Vis szigetek büszkeségét.

A szavazók elmondása szerint a Stiniva ideális hely a fürdésre a kristálytiszta tengerben, melynek emlékét magunkkal visszük az utazás végén. A strand felszereltségével és szolgáltatásaival a kisgyermekes családok ideális pihenő helye is.

A „Europen Best Destinations” egy brüsszeli székhelyű nemzetközi szervezet, fő célja az európai kultúra és turizmus népszerűsítése. Online felületként fontos szerepet tölt be Európa idegenforgalmának népszerűsítésében.

Ajánlott bejegyzések