Ahogy készítjük:
A spárgákat tisztítsuk meg és vágjuk fel 2-3 centis részekre. Aprítsuk fel a hagymát. Egy mélyebb edényben hevítsük fel az olívaolajat és benne pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a spárgafejeket és a szár puha részeit. Adjuk hozzá a rizst is, kevergessük egy fakanállal és folyamatosan adagoljuk hozzá a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk és az aprított petrezselymet se hagyjuk ki. A vége felé adjuk hozzá a sáfrányt, a tejszínt és a parmezánt. Forraljuk ki, amíg a rizs meg nem puhul. A titok, hogy ne hagyjuk sohasem kiszáradni a rizottót!
Ami kell hozzá:
- 0,5 dl olívaolaj
- 10 dkg újhagyma
- 1 köteg vadsprága vagy vékony zöldspárga
- 24 dkg rizottó rizs
- 2 dl malvazija vagy más száraz fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 4 dkg reszelt parmezán
- sáfrány
- petrezselyem
- só
- bors