Spárgás rizottó

Ahogy készítjük:

A spárgákat tisztítsuk meg és vágjuk fel 2-3 centis részekre. Aprítsuk fel a hagymát. Egy mélyebb edényben hevítsük fel az olívaolajat és benne pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a spárgafejeket és a szár puha részeit. Adjuk hozzá a rizst is, kevergessük egy fakanállal és folyamatosan adagoljuk hozzá a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk és az aprított petrezselymet se hagyjuk ki. A vége felé adjuk hozzá a sáfrányt, a tejszínt és a parmezánt. Forraljuk ki, amíg a rizs meg nem puhul. A titok, hogy ne hagyjuk sohasem kiszáradni a rizottót!

spargas_rizotto

 

Ami kell hozzá:

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 10 dkg újhagyma
  • 1 köteg vadsprága vagy vékony zöldspárga
  • 24 dkg rizottó rizs
  • 2 dl malvazija vagy más száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • sáfrány
  • petrezselyem
  • bors

Ajánlott bejegyzések