Ahogyan készítjük:
Egy edénybe tegyünk vizet, sót, borsot, kakukkfüvet, babérlevelet, olajat, felkockázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint hagymát és fokhagymát. Tegyük fel a tűzre és forraljuk fel. Pár perc forralás elteltével adjuk hozzá az ecetet, valamint a skorpióhalat egészben. Lassú tűzön főzzük legalább húsz percig. Vegyük ki a halat a főzőléből, helyezzük egy ovális tányérra, körítsük a sárgarépával és a petrezselyemgyökérrel. A főzőléhez adjunk olívaolajat és paradicsomot, borsot és főtt rizst – ezzel kínáljuk a főtt skorpióhalat.
Ami kell hozzá:
- 1 kg skorpióhal
- 50 ml olívaolaj
- 1 babérlevél
- 50 gr sárgarépa
- 25 gr petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál borecet
- főtt rizs
- só
- bors
- kakukkfű