Skorpióhal, főzve, dalmát rizzsel

Ahogyan készítjük:

Egy edénybe tegyünk vizet, sót, borsot, kakukkfüvet, babérlevelet, olajat, felkockázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint hagymát és fokhagymát. Tegyük fel a tűzre és forraljuk fel. Pár perc forralás elteltével adjuk hozzá az ecetet, valamint a skorpióhalat egészben. Lassú tűzön főzzük legalább húsz percig. Vegyük ki a halat a főzőléből, helyezzük egy ovális tányérra, körítsük a sárgarépával és a petrezselyemgyökérrel. A főzőléhez adjunk olívaolajat és paradicsomot, borsot és főtt rizst – ezzel kínáljuk a főtt skorpióhalat.

skorpiohal

Ami kell hozzá:

  • 1 kg skorpióhal
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 babérlevél
  • 50 gr sárgarépa
  • 25 gr petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál borecet
  • főtt rizs
  • bors
  • kakukkfű

Ajánlott bejegyzések