Ahogy készítjük:
Az élesztőt egy kanál cukorral keverjük ki egy deci tejben és hagyjuk dolgozni. Az átszitált liszthez adjuk hozzá az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, 2 egész tojást, 2 tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a mazsolát, a bort, a citromhéjat és annyi tejet, hogy lágy, nem túlságosan kemény tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni legalább 30 percig, majd gyúrjuk át és formázzuk kerek cipóformára. Tegyük kivajazott kerek kapcsos tortaformába és hagyjuk még 20 percig kelni. A tetejébe vágjunk egy késsel keresztet és egy felvert tojással kenjük meg a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük mintegy másfél órán át. Még melegen szitáljunk rá porcukrot!
Ami kell hozzá:
- 1000 g liszt
- 100 g mazsola
- 200 g cukor
- 100 g vaj
- 3 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 30 g friss élesztő
- 5 dl tej
- 3 dl momjani muskotály
- 2 zacskó vaníliás cukor
- Egy citrom héja
- Csipetnyi só