Pince momjani muskotállyal

Ahogy készítjük:

Az élesztőt egy kanál cukorral keverjük ki egy deci tejben és hagyjuk dolgozni. Az átszitált liszthez adjuk hozzá az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, 2 egész tojást, 2 tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a mazsolát, a bort, a citromhéjat és annyi tejet, hogy lágy, nem túlságosan kemény tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni legalább 30 percig, majd gyúrjuk át és formázzuk kerek cipóformára. Tegyük kivajazott kerek kapcsos tortaformába és hagyjuk még 20 percig kelni. A tetejébe vágjunk egy késsel keresztet és egy felvert tojással kenjük meg a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük mintegy másfél órán át. Még melegen szitáljunk rá porcukrot!

pinca1

Ami kell hozzá:

  • 1000 g liszt
  • 100 g mazsola
  • 200 g cukor
  • 100 g vaj
  • 3 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 30 g friss élesztő
  • 5 dl tej
  • 3 dl momjani muskotály
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • Egy citrom héja
  • Csipetnyi só

Ajánlott bejegyzések