Pince momjani muskotállyal
Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni legalább 30 percig, majd gyúrjuk át és formázzuk kerek cipóformára. Tegyük kivajazott kerek kapcsos tortaformába és hagyjuk még 20 percig kelni.
Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni legalább 30 percig, majd gyúrjuk át és formázzuk kerek cipóformára. Tegyük kivajazott kerek kapcsos tortaformába és hagyjuk még 20 percig kelni.
Olívaolajon megpirítunk egy kevés hagymát, hozzáadjuk a nyelvhal-filét, néhány szelet citromot, apróra vágott petrezselymet.
A kagylók húsát vegyük ki, a kagylókat nyissuk ketté és a mélyebb felébe helyezzük el a húst. Keverjük össze a zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet és fokhagymát sóval és borssal.
Egy mélyebb edényben hevítsük fel az olívaolajat és benne pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a spárgafejeket és a szár puha részeit.
A megtisztított tintahalakba sajtot és húsos szalonnát töltünk, majd felszúrjuk őket egy grilltűre. Roston sütjük őket, oldalanként legfeljebb 5-5 percig.
Aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet és az olívaolajon pirítsuk meg őket a zsemlemorzsával. Adjuk hozzá a friss szkampókat és öntsük le 2 deci borral.
Amikor a liba húsa megpuhult, vegyük ki az edényből, majd öntsünk a pecsenyeléhez egy kevés vizet és fakanállal olvasszuk fel az edény aljára karamellizálódott réteget.
A halat megtisztítjuk, kibelezzük, kívül-belül megsózzuk, kevés friss borssal ízesítjük, majd a hasüregébe egy babérlevelet és egy kis ág friss kakukkfüvet teszünk
A paprikákat a jól előmelegített sütőben megsütjük (a héjük kicsit megfeketedhet, de ez nem gond), bőrüket lehúzzuk, de a paprikát egészben hagyjuk.
A csirke elkészítése előtt közvetlenül vegyük ki a fügéket a borból (a borra még szükség lesz!) és töröljük őket szárazra.