Adrianet

Zagorje007

Gasztrokalandok Zagorje szívében

Zágrábtól északra, a szlovén határ felé húzódik a Zagorje régió, dimbes-dombos táj, patakok, tavak, kastélyok és várak, az ősi szőlőfajták és a hagyományos konyha tisztelete jellemzi. Nagyjából három óra autózást követően kalandra fel! Marija Bistrica...

posip_lidl_01

Egy pošip és sok garnéla

A Lidlben tegnap figyeltem fel pár horvát élelmiszerre, ihletet kaptam és ma már dalmát fehéret bontottam főzéshez, ebédhez egyaránt. Minden megvolt félóra alatt, és még a borban sem csalódtam. A diszkontláncnál nem ez az első...

krapanj01

A legrövidebb adriai kompjárat

Brodarica alig nyolc kilométerre található, Šibenik belvárosától délre. A településtől háromszáz méterre fekszik Krapanj szigete, Horvátország legkisebb és legalacsonyabb lakott szigete. Ahova ráadásul komp is jár. Krapanj, amelyet egyébként a szivacsok szigetének is neveznek,...

Cukerančići

A kisült süteményeket még melegen mártsuk bele a pálinkába, ezt követően a kristálycukorba.

Tíz különleges strand az Adrián

Két tízes toplistát is összeállítottunk adriai strandokból, előbb a különleges standokra hívjuk fel a figyelmet, aztán jöhet a családi strandolás.

creska-janjetina-df_web2

Cres szigeti báránysült

Az ízletes bárányhús a legjobb formáját tradicionális elkészítésben, kemencében sütve mutatja, de most egy kis csavart is viszünk a hagyományos receptbe.