Ahogyan készítjük:
A libamelleket mossuk meg és töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg minden oldalról. Öntsünk alá fehérbort, egy kevés vízzel higítva. Amikor forr, fedjük le, vegyünk vissza a tűz erejéből és 40 percig lassan főzzük. Időközben tisztítsuk meg a fokhagymát, a hagymát, majd a rozmaringgal és az olívabogyókkal együtt tegyük az edénybe a liba mellé. Még legalább 20 percen át süssük, de a liba korától függően előfordulhat hosszabb sütési idő is. Amikor a liba húsa megpuhult, vegyük ki az edényből, majd öntsünk a pecsenyeléhez egy kevés vizet és fakanállal olvasszuk fel az edény aljára karamellizálódott réteget. Ezt a szószt tálaljuk a libahús mellé, köretként pedig njoki vagy polenta illik hozzá.
Ami kell hozzá:
- 80 dkg libamell, bőrével együtt
- 15 dkb magozott olívabogyó, ízlés szerint lehet zöld és fekete vegyesen
- 12 kis fej hagyma, vagy gyöngyhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 dl száraz fehérbor
- 8 kanál olívaolaj
- só
- bors