Kvarneri tintahalak

Ahogyan készítjük:

A megtisztított tintahalakba sajtot és húsos szalonnát töltünk, majd felszúrjuk őket egy grilltűre. Roston sütjük őket, oldalanként legfeljebb 5-5 percig. Olívaolajból, apróra vágott fokhagymából és petrezselyemből öntetet készítünk, amellyel meglocsoljuk a kisütött tintahalakat. Brokkolit és újkrumplit főzünk hozzá köretnek, amelyet még forrón adunk hozzá tálaláskor. Ne felejtsük el a sokak számára nélkülözhetetlen citromgerezdeket sem. Vörösbor, teran ajánlott hozzá.

sult-tintahal

Ami kell hozzá:

  • 10 db közepes tintahal (kb. 0,6-0,8 kg)
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg húsos szalonna
  • petrezselyem
  • bors
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • brokkoli
  • újkrumpli
  • citrom

Ajánlott bejegyzések