Ahogyan készítjük:
A megtisztított tintahalakba sajtot és húsos szalonnát töltünk, majd felszúrjuk őket egy grilltűre. Roston sütjük őket, oldalanként legfeljebb 5-5 percig. Olívaolajból, apróra vágott fokhagymából és petrezselyemből öntetet készítünk, amellyel meglocsoljuk a kisütött tintahalakat. Brokkolit és újkrumplit főzünk hozzá köretnek, amelyet még forrón adunk hozzá tálaláskor. Ne felejtsük el a sokak számára nélkülözhetetlen citromgerezdeket sem. Vörösbor, teran ajánlott hozzá.
Ami kell hozzá:
- 10 db közepes tintahal (kb. 0,6-0,8 kg)
- 15 dkg sajt
- 15 dkg húsos szalonna
- petrezselyem
- só
- bors
- fokhagyma
- olívaolaj
- brokkoli
- újkrumpli
- citrom