Kvarneri szkampó

Ahogyan készítjük:

Aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet és az olívaolajon pirítsuk meg őket a zsemlemorzsával. Adjuk hozzá a friss szkampókat és öntsük le 2 deci borral. Negyed órán át főzzük gyenge lángon, lassú forrással. Hámozott és aprított paradicsomot adjunk hozzá, babért, sót, borsot. Lassú tűzön még fél órán át főzzük, az elpárolgó bort időnként pótoljuk. Tálaljuk friss házi kenyérrel.

scampi

Ami kell hozzá:

  • 1 kg kvarneri szkampó (škampi)
  • 1 dl olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • 4 dl fehérbor, lehetőleg žlahtina
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • babér
  • petrezselyem

Ajánlott bejegyzések