Kvarneri halleves

Ahogyan készítjük:

A halakat tisztítsuk meg és mossuk meg, majd daraboljuk fel nagyobb darabokra. A répát, zellert, petrezselyemgyökeret, karalábét és burgonyát  tisztítsuk meg, kockázzuk fel és tegyük hideg vízbe. Tegyük fel a tűzhelyre és kezdjük főzni. Amikor a zöldségek már félig megfőttek, adjuk hozzá a haldarabokat, valamint sót, borsot, zellerlevelet, babérlevelet, fokhagymát. Főzzük mintegy húsz percig, amíg a hal megpuhul. A megfőtt halat vegyük ki a levesből, filézzük ki és szedjük le a bőrét. Kisebb darabokra vágjuk fel. A léhez adjuk hozzá a főtt rizst, a haldarabokat és az olívaolajat, forraljuk fel, majd miután levettük a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet és jól keverjük el. Arra vigyázzunk, hogy a hallevest mindig lassú tűzön készítsük el, úgy a hal húsa sokkal finomabb lesz.

halleves

Ami kell hozzá:

  • 800 gr hal (közönséges vörösdurbincs, skorpióhal)
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • 3 evőkanálnyi olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár
  • 2 evőkanálnyi aprított petrezselyem
  • 10 dkg főtt rizs
  • 1,5 l víz
  • 100 gr burgonya
  • 100 gr karalábé
  • 25 gr petrezselyemgyökér
  • 25 gr zellergyökér
  • 50 gr sárgarépa
  • bors
  • 1 babérlevél

Ajánlott bejegyzések