Ahogy készítjük:
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük. A langyos tejhez hozzáadjuk a sót, a vaníliáscukrot, a szódabikarbónát és jól kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a cukorral kikevert tojásokat, beleszitáljuk a lisztet és kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát negyedórán át pihentetjük, majd 2-3 centisre kinyújtjuk. 10 centi széles szalagokat vágunk belőle, majd keresztben 2-3 centis csíkokat vágunk. A kis csíkokból patkókat formázunk. Kikent tepsire rakjuk ki sorban és süssük meg 200 fokon. A kisült süteményeket még melegen mártsuk bele a pálinkába, ezt követően a kristálycukorba.
Ami kell hozzá:
- 1000 g liszt
- 250 g cukor
- 5 tojás
- 2 dl tej
- 250 g vaj
- 3 zacskó vaníliás cukor
- csipetnyi szódabikarbóna
- 15 g só
A mártogatáshoz:
- 3 dl gyümölcspálinka
- 250 g cukor