Cukerančići

Ahogy készítjük:

A tojásokat és a cukrot habosra keverjük. A langyos tejhez hozzáadjuk a sót, a vaníliáscukrot, a szódabikarbónát és jól kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a cukorral kikevert tojásokat, beleszitáljuk a lisztet és kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát negyedórán át pihentetjük, majd 2-3 centisre kinyújtjuk. 10 centi széles szalagokat vágunk belőle, majd keresztben 2-3 centis csíkokat vágunk. A kis csíkokból patkókat formázunk. Kikent tepsire rakjuk ki sorban és süssük meg 200 fokon. A kisült süteményeket még melegen mártsuk bele a pálinkába, ezt követően a kristálycukorba.

Ami kell hozzá:

  • 1000 g liszt
  • 250 g cukor
  • 5 tojás
  • 2 dl tej
  • 250 g vaj
  • 3 zacskó vaníliás cukor
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 15 g só

 

A mártogatáshoz:

  • 3 dl gyümölcspálinka
  • 250 g cukor