Crnogorski Cabernet 2005 (Plantaže)

Lassan kipróbáljuk a Plantaže teljes választékát, ideje lesz beszerezni mást is, felfedezni újabb montenegrói termelőket. De azért még vannak a tarsolyban értékesebb tételek, de ez a Cabernet kevésbé az izgalmasabbak közül való. Egyszerű, jól iható, de semmi különös.

plantaze_cabernet_2005

Elsőre valami erősen animális illat jelentkezik be. FD szerint szarvasmarhaistálló-effektussal állunk szemben, de aztán a többiek értetlenkednek, neki adunk egy új pohárral, és úgy tűnik, a pohár a ludas… vagy csak szellőzött pár perccel többet? Az animalitás azonban jelen marad végig, mögötte ott tolong az alkohol, ami habár csak 12,5%, látatlanban többnek tűnt. Gyümölcsökben nagy a hiány egyelőre.

Ízében már visszafogottabb az alkohol, kerekebb a történet, viszont meglehetősen rövid. Meggyanúsítjuk, hogy nem is cabernet sauvignon, de aztán kiderítjük, hogy van benne némi kis merlot és vranac is. De csak kis százalékban, döntően a Ćemovsko polje köves talajához idomult CS.

Mintha lenne benne egy kis dohosság, utóízében kísért ez a fránya kellemetlenség, visszakóstoláskor már nem annyira. Összefoglalva: megisszuk egy buliban, iszunk belőle még, lazának tűnik, fejet nem fájdít, lehet mellette bulizni, beszélgetni, jól iható, nem zavar be, nem gondolkodtat el, olyan kis középszerű borocska Délről.

Pontszám: 3/10

Ár: S (Szerbiában)

www.plantaze.cg.yu

Ajánlott bejegyzések