Az Adrianetről

Néhány éve elkezdtem intenzívebben érdeklődni a horvát borok iránt, amihez társult a gasztronómia, az Adria, de mindenekelőtt az Isztria. Mindaz, ami az oldalon található, főleg néhány isztriai utazás hozadéka, Wéber Tamás fotográfus barátommal jártunk ott többször, aztán jómagam még többször.

Eleinte úgy terveztük, bejárjuk a teljes horvát Adriát, de valamikor 2005-2006 között „csak” Isztria lett belőle. Egy borgasztronómiai cikk és egy tervezett, de aztán meg nem jelent kötet kibővített változata került fel erre az oldalra, amely némi segítséget nyújt azoknak, akik az Isztriára szeretnének utazni és nem csak a napozás/strandolás érdekli őket.

Aztán jópár évig nem igazán frissült, mígnem idén leporoltuk és a régi tartalmak megőrzése mellett szeretnénk frissen is tartani, heti néhány új tartalommal segíteni azoknak, akik új ízeket szeretnének kipróbálni asztalukon, eddig ismeretlen borászok borait kóstolnák meg az itt olvasottak után.

adrianet-06

Ha valaki tud jó éttermet, megállásra érdemes látnivalót, kirándulásra alkalmas eldugott helyeket, borkóstolásra teremtett pincét, akkor örömmel fogadjuk a javaslatokat! Találjon mindenki legalább egy kis hasznosságot, egy kis érdekességet, hangulatot és ihletet magának!

Győrffy Zoltán