Az Adrianet.hu és az Adria365 Zágrábban

A múlt héten Zágrábban jártunk, ahol sajtótájékoztatót tartottak, a kiadónk által szervezett Portugieser du Monde borverseny horvát sikerei kapcsán. Ha már ott jártunk, kihasználtuk az alkalmat és szerveztünk egy másik sajtótalálkozót, amely sokkal kötetlenebb volt és ahol más projektjeink is bemutatkozhattak, így a tavaly ráncfelvarrást kapott adrianet.hu és a júniusban induló Adria365 is.

A VinOliva Wine & Food Communication  a zágrábi Red Red Wine bárban szervezett egy bor és sajtkóstolóval egybekötött beszélgetést újságírókkal és partnerekkel. A borokat részben Željko Gregorić plešivicai borász biztosította, aki ezüstérmet nyert a nemzetközi portugieser-megmérettetésen, de ide elhozta tavaly rajnai rizlingjét és sauvignon blanc-ját is. Bemutatkozott Ivica Florijanović, aki a Moslavina régióban borászkodik, Kutina város közelében. Két helyi fajta, a škrlet és a moslavac (ez valójában a mi furmintunk, nem mellesleg az egyik legizgalmasabb moslavac volt, amit a térségből eddig kóstoltunk) mellett sárgamuskotály és kékfrankos rozé is szerepelt kínálatában, de „pult alól” egy igazán friss, gyümölcsös kékfrankost is lehetett tőle kóstolni.

zagrab 1

A borkóstolót a ludbregi Bohnec sajtüzem  készítményei tették teljessé, akik trapista, ludbreški fini, mozzarella, fehér krémsajt és ludbreški cabernet (ez olyan sajt, amelyet cabernet sauvignon törkölyében érlelnek) sajtjaikat mutatták be a vendégeknek.

zagrab 2

A kóstolót személyesen Gregorić és Florijanović tartották meg, majd Győrffy Zoltán, a VinOliva Wine & Food Communication ügyvezetője és Željka Balja, zágrábi munkatársunk mutatták be az új nemzetközi projekteket. Többek között bejelentették, hogy folytatódik a Potugieser du Monde kapcsán beindult együttműködés Zágráb Megye Idegenforgalmi Közösségével, de a cég intézi a májusban megrendezendő krapinai Wellcone kontinentális turisztikai kiállítás nemzetközi sajtókapcsolatait is, amelyet a Zagorje International szervez, a céget Goran Kunštek igazgató mutatta be.

zagrab 5

A Vinoliva Wine and Food Communication marketingkommunikációs ügynökség, kiadó, rendezvényszervező cég és boriskola. Csupán néhány arca cégünknek, amely 2008 óta foglalkozik elsősorban a bor, gasztronómia és turizmus kommunikációjával. Kilenc éve jelenik meg a legnépszerűbb kiadványunk, a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, amelyhez a pecsiborozo.hu oldal is kapcsolódik.

zagrab 6

A rendezvényeink közül kiemelkedik a Portugieser du Monde nemzetközi borverseny és kóstolófesztivál, a Pannon Borrégió TOP 25 választás és bemutató, a Franc & Franc – nemzetközi cabernet franc konferencia Villányban, de együttműködünk a Pécsi Tudományegyetem Bora, az MTA PAB Bora, és Pécs Város Bora megválasztásában is.

Legújabb fejlesztéseink között van az adrianet.hu, amellyel egy tíz évvel ezelőtti kísérletünket szabtuk át. A bor, gasztronómia és turizmus témákkal foglalkozó weboldal mellé júniusban egy print magazin is csatlakozik, hiszen a Pécsi Borozó mellékleteként jelenik meg az Adria 365 magazin próbaszáma. A tematikus lap Horvátország idegenforgalmi, kulturális és borgasztronómiai kínálatát próbálja közelebb hozni a magyar olvasókhoz a fogadtatástól függően a tervek szerint a jövő évben már négy alkalommal és önállóan jelenne meg.

képforrások: Helena Pletković Photography

Ajánlott bejegyzések